in English

Vízitúráról és értékeiről

vízitúra tábortűz vízitúra értékei
kenuzunk kenutúrás csapat
HAKA vízitúra este vízitúrán
barátság vízitúra barátok vízitúra

Mi a vízitúrázás és kinek való?

A vízitúrázás három- és négyszemélyes kenukkal történő vándortáborozás vagy csillagtúrázás. A túrákat mi mindig úgy tervezzük, hogy azok a mindennapi ember igényeinek és szükségleteinek a legjobban megfeleljenek, legyen szó a napi távról, étkezésekről, szálláshelyek típusáról, folyó megközelíthetőségéről vagy éppen az alvásidőről. Gyerekek, fiatalok, felnőttek, családok és csapatépítők érdekeit egyformán figyelembe vesszük, és mindannyiukat szívesen kalauzoljuk. Mivel minden vízitúrán kicsit eltér a résztvevők összetétele, ezért hasznos lehet megkérdezni bennünket, hogy melyikhez érdemes csatlakozni. Evezés közben a táj és a folyó egyediségéről és élővilágáról mesélünk.

A folyók szinte néptelen vízi országutak, ezért a vízitúrán teljesen mással találkozol, mintha a partról közelítenél. Még akkor is meglepődsz, ha már jól ismered a környéket.

Csak evezünk?

Gyakran összekapaszkodnak a hajók, és csak csorgunk lefelé. Ahol csak lehet beevezünk kisebb folyóágakba, átjárókba, nádasokba és szigetek közé. A legjobb helyeken kikötünk és ott úszunk, játszunk, ebédelünk. Így zajlik egy átlagos vízitúra.

Kitűnő alkalmat kínálunk a táborozáshoz szükséges és sok egyéb ismeret elsajátításához is: kenu evezése és irányítása, tűzrakás, úszás folyóvízben, sátorverés, másokkal való együttműködés, felhőtlen szórakozás.

Bár a vízitúrák programja az evezés köré rendeződik, azért másra is jut idő. Délutánonként vízicsatázunk, megtanulhatjátok az Új-zélandi őslakosok, a rettenetes maori harcosok harci táncát, a HAKA-t, lehet gitározni, métázni (baseball-szerű csapatjáték), vagy akár számháborúzni, és persze ott van a verhetetlen népszerűségű „gyilkosos” játék is, ami a vízitúra teljes ideje alatt tart…

Mire jó még a vízitúrázás?

A vízitúrázás során előforduló helyzetek növelik a magabiztosságot, az önálló gondolkodást, a bátorságot és a gyakorlati érzéket. Hozzájárul a meglévő baráti kapcsolatok erősítéséhez, lehetőséget kínál újak kialakításához.
Javítja a kommunikációs készséget és azt, hogy a résztvevők megtanuljanak csapatban gondolkodni és dolgozni. Hiszen egy kenut négy ember mozgat közös erővel! Célunk, hogy a megéléseken keresztül fejlesszünk, lehetőséget biztosítva számodra, hogy a megszokottól eltérő környezetben próbálhasd ki magad, és a mindennapi életben is nélkülözhetetlen készségeket játékosan, a természetben sajátítsd el.

Ja, és pihentet… Feltölt… Átformál… Fölhangol… Megújít…

Mit kell még tudnod róla?

Vízitúráink

Gárdonyi Zsolt

Evezz Velem Egyesület

Gárdonyi Zsolt, elnök
Tel.: +36 30 600 9782
E-mail:
Székhely: 1119 Budapest, Halmi utca 6/B.

On-line jelentkezés itt

Részvételi Feltételek

Alapszabály

LAPÁTRA FEL!

Vízitúra szervezés

Bemutatkozás
Túravezetők
Vízitúra vezető képzés
Vízitúrák
Tudnivalók
Minőség
Mekong
Képek
Ajánlások

Vízitúrák

Visegrád kenutúra

Dunasziget kenutúra

Tiszafüred kenutúra

Vízitúra Öreg-Túr

Vízitúra Mosoni-Duna
Vízitúra Szigetköz
Kenutúra Rába
Vízitúra Csallóközi (Kis)-Duna
Vízitúra Tisza-tó
Vízitúra Velencei-tó
Háros-sziget vízitúra
Sarud kenutúra

Vízitúra folyók

Vízitúra Szentendrei-Duna
Vízitúra Ráckevei (Soroksári)-Duna
Vízitúra Ipoly
Vízitúra Tisza
Vízitúra Bodrog
Vízitúra Garam
Kenutúra Dunakanyar
Vízitúra Budapest Duna
Kenutúra Bodrog-ártér
Tokaj kenutúra
Ráckeve kenutúra

Vízitúra információk

Vízitúra szállás
Vízitúra utazás
Vízitúra elemózsia
Vízitúra felszerelés
Egy átlagos vízitúra menete
Vízitúra képek
Vízitúra video
Osztálykirándulás