in English

Kenutúra és vízitúra Dunaszigetről a Szigetközben velünk minden nap

Dunasziget vízitúra
Dunaszigeti vízitúra
Dunasziget kenutúra
Kenutúra a Dunaszigeten
Kenuzás a Szigetközben a Dunaszigetről
Kenuzás a Dunaszigetről
Kenuzás a Szigetközön
Szigetköz Dunasziget kenuzás
Szigetköz kenuzás
Vízitúra a Dunaszigeten

ismertető, Dunasziget környéki útvonaltippek kenutúrázók részére, dunaszigeti indulással

Dunaszigeti csapatépítő és osztálykiránduló kenutúráink kora tavasztól kora őszig minden nap elérhetők! Kapcsolat

Kenubérlés szigetközi vízitúrákhoz, Dunaszigeti telephelyünkről!

Dunaszigeti kenutúráink többnyire a Kisvesszősi sátorozóhelyről indulnak, ahonnan mindjárt több irányba is el lehet indulni, ha vízitúrázni szeretnétek. Fél nap alatt akár föl lehet evezni egészen Dunakilitiig, visszafelé pedig a Szigetköz legizgalmasabb partjai közt, a Rudi-ágon jövünk. A Duna vízállásától függően alakul a szigetközi vízszint, és így a kenuzási lehetőségek is. Számtalan kis ág, néhány épített, de mára elvadult csatorna, egészen széles, lassan folydogáló Duna szakaszok, mindez Dunasziget közvetlen közelében, 20-30 perces evezéssel elérhető. Időnként fölfelé is evezünk, hogy aztán lefelé pihenjünk, úszkáljunk a kenuk körül. Nem csak kenuzunk, a vízben labdázunk, frizbizünk és néha vízicsatázunk is!
Gyere, éld a Szigetköz békéjét a vízen, ahogy még sosem!

Kenutúráink túravezetőink tapasztalatától és emberi hozzáállásuktól kiemelkedőek. Mindent megszerzünk, akár napi három étkezéssel, szállással, utazással, a vízitúra csapat létszámától függően általában több túravezetővel. Hívj fel és megbeszéljük, hogy Hozzátok mi passzolna legjobban! A Szigetköz engedélyköteles vízitúra terület, de ezt mi intézzük.

Egy többnapos szigetközi kenutúrához nem feltétlenül kell vándorolni, csillagtúra-szerűen is lehet vízitúrázni! Ehhez vízparti szállást is tudunk ajánlani! Ha mégis vándor kenutúrát szeretnétek, akkor Dunasziget éjszakai táborhelynek is kitűnő.

2003 óta vezetünk kenutúrákat a Dunaszigetről és a Szigetközben, ismerünk minden rejtett zugot, ahová kenuval be lehet menni. Tudd meg, kik vagyunk!

Árvíz esetén is lehet kenutúrázni, például a Zátonyi-Duna mentes a Szigetköz árhullámaitól, azon mindig vízitúrázhatunk egyet! Közvetlenül Dunaszigeten van, pontosabban többszörös kanyarokat ír le a településrészek közt, váratlanul felbukkan, és azt hiszi a járatlan kenutúrázó, hogy újabb folyóágra lelt, pedig ez még mindig a Zátonyi-Duna.

Kenutúráinkat csakis vizsgázott túravezetők irányítják, alap a jó minőségű és jól méretezett felszerelés, a pontos szervezés és a kiemelkedően jó kommunikáció.

Eltévedni a Szigetközben amúgy sem nehéz, a Dunasziget körül sok helyen nincs térerő, illetve gyakran átáll szlovák hálózatra, már csak ezért is így ajánljuk, hogy vízitúra vezetővel szálljatok vízre. De a Szigetköz amúgy is a Szigetköz, ennél fonatosabb, ágas-bogasabb már nem is lehetne a Duna.

Az ország szinte minden folyóján és állóvizére vezetünk kenutúrákat, tapasztalatunk a Szigetköztől a szlovániai Soca folyón, az Gangeszen és a Mekongon át Új-Zélandig ér.

A Szigetköz akár egy hetes vízitúraként is evezhető, illetve a Mosoni-Dunával összekapcsolható. Kérj egyedi ajánlatot barátaid részére, osztálykiránduláshoz, vagy csapatépítő evezéshez!

Kapcsolat


Evezz Velem Egyesület

Gárdonyi Zsolt, elnök
Tel.: +36 30 600 9782
E-mail:
Székhely: 1119 Budapest, Halmi utca 6/B.

On-line jelentkezés itt

Részvételi Feltételek

Alapszabály

LAPÁTRA FEL!

Vízitúra szervezés

Bemutatkozás
Túravezetők
Vízitúra vezető képzés
Vízitúrák
Tudnivalók
Minőség
Mekong
Képek
Ajánlások

Vízitúrák

Visegrád kenutúra

Dunasziget kenutúra

Tiszafüred kenutúra

Vízitúra Öreg-Túr

Vízitúra Mosoni-Duna
Vízitúra Szigetköz
Kenutúra Rába
Vízitúra Csallóközi (Kis)-Duna
Vízitúra Tisza-tó
Vízitúra Velencei-tó
Háros-sziget vízitúra
Sarud kenutúra

Vízitúra folyók

Vízitúra Szentendrei-Duna
Vízitúra Ráckevei (Soroksári)-Duna
Vízitúra Ipoly
Vízitúra Tisza
Vízitúra Bodrog
Vízitúra Garam
Kenutúra Dunakanyar
Vízitúra Budapest Duna
Kenutúra Bodrog-ártér
Tokaj kenutúra
Ráckeve kenutúra

Vízitúra információk

Vízitúra szállás
Vízitúra utazás
Vízitúra elemózsia
Vízitúra felszerelés
Egy átlagos vízitúra menete
Vízitúra képek
Vízitúra video
Osztálykirándulás