in English

Vízitúra, kenutúra, evezés a Tiszán - a folyó jellege, táborhelyek, kikötőhelyek, kempingek, tanácsok vízitúrázók részére

csorgás a Tiszán
homokos Tiszapart
homokpad Tisza
homokzátony Tisza
kenu Tiszatúra
legendas Tiszatúra
lusta vízitúra
majomhinta a Tiszán
naplemente Tisza
nemzetközi Tiszatúra
osztály a Tiszán
osztálykirándulás Tisza vízitúra
osztalykirándulás Tiszán
osztalykirándulás vízitúra Tisza
őz a Tisza partján
sátorverés Tiszapart
sátrazás Tisza vízitúra
Tisza
Tisza életkép
Tisza kanyar
Tisza komp
Tisza naplemente
Tisza osztálykirándulások
Tisza szalonnasütés
Tisza Tokaj
Tisza vízitúra
tiszai csendélet
tiszai naplemente
tiszai vízitúra homokpad
tiszaparti gyerekek
Tiszatúra
Tiszatúra kenuzás
Tiszatúra vízitúra
Tiszatúra vízitúra
Tiszatúrák
vízitúra dagonya
vízitúra horgászat
vízitúra Tisza
vízitúra a Tiszán

Tiszatúra. A tiszatúra szó okkal alakult ki a nyelvben, hiszen a szavak fogalmakat jelölnek. A tiszatúra fogalom, és mint olyan, mindenki számára egy kicsit mást jelent. Aki próbálta, mindig újra jön. Talán nem a következő nyáron, lehet, hogy csak tizenöt év múlva a gyerekeivel, de jön. Talán csak az elsősége miatt vált fogalommá – számomra a Mosoni-Duna és a Velencei-tó is legenda – de mindenképpen legnépszerűbb folyónk. Egyet jelent a szabadsággal, önfeledséggel, határtalan térrel és egyszerű szépséggel.
A Felső-Tisza még viszonylag energikusan sodor, számtalan homokpadot hozott létre, melyek a „vízitúrázók álma”-típusú táborhelyek, tökéletes úszási, strandolási lehetőséggel. Később aztán lelassul a maga építette alföldön. Mindkét partján sűrű, mélyzöld, falszerű erdő határolja, madarakkal és őzekkel, mögötte szántóföldekkel. Egyszer az életben a tiszavirágzást is látnod kell.

Tisza vízitúráink itt

Mi, az Evezzvelemben a Tisza-túrákat alapvetően három szakaszra osztjuk. Mindegyik egy külön, közel egy hetes kenutúrát jelent, bár kisebb részletekben is evezhetők.

Kattints vagy görgess az oldalon belül az egyes szakaszok részletes leírásáért:
Gergelyiugornya – Tokaj
Tokaj – Tiszafüred
Tiszafüred – Szolnok

A Tisza-tóról itt olvashatsz
A Bodroggal és a Bodrogzuggal (a Bodrog ártere) is össze lehet kötni. Sőt, érdemes!

Kinek ajánljuk ezt a vízitúrát? Mit érdemes tudni a Tiszáról, ha kenutúrázni szeretnék? A Tisza nagy, lassú (1-3 km/h), nyílt vízfelületén könnyű megtanulni kenuzni és a kenut kormányozni is, teljesen kezdő vízitúrázóknak is könnyű szívvel ajánljuk. Akadályok, bedőlt fák nincsenek, vize a belső íveken néhol visszafelé folyik, azt érdemes elkerülni. A tiszalöki és kiskörei zsilipeléseknél figyelni kell (ld. lejjebb), a kompkötelekre szintén, ha esetleg közel vannak a vízhez, ne akadj bele. Tiszafüred közelében főszezonban sok a motorcsónak, előfordul, hogy heccből ijesztően közel mennek el a vízitúrázókhoz. Ilyenkor a kenut fordítsd szembe, vagy legalább átlósan a hullámra, és ne evezzetek, mert ilyenkor könnyű eltéveszteni a ritmust és borulni.
Ha szél van, akkor a parti fák miatt egyfajta kéményhatás alakul ki, emiatt és mert a folyó túl keskeny, hogy keresztbe jelentős hullámzás alakulhasson ki, a hullámok mindig hátulról vagy szemből érkeznek. A hátulról jövő hullám repít előre, de a szemből jövő nem csak lassít, hanem ingataggá is teszi a kenut. Ilyenkor próbálj a szélárnyékban a maradni, a part közelében evezni, mert a fák felfogják a szelet, és kisebbek a hullámok. De azért hosszú távon ez tud küzdelmes lenni. Viharban a villámokat is a magukra húzzák a fák, ezért a part mentén biztonságosabb vízitúrázni, mintha középen eveznénk, ahol mi lehetünk a villámhárító…
Rövid, 2-3 kenutúrákra, csapatépíteni és osztálykirándulások célpontjaként egyaránt kiváló. Ugyanakkor hatalmas élmény egy teljes hétig kenuzni lefelé a Tiszán…

Táborhelyek: a lent felsorolt helyeken kívül nagy valószínűséggel csak kisebb, egynéhány sátor számára elegendő helyet fogtok találni. A Tisza partját mindkét oldalon teljesen benövi az ősdzsungel-szövevény, a vízitúrázók által oly kedvelt homokos partok, hosszú homokpadok pedig többnyire, bár nem kizárólag Tokaj fölött találhatók.

Térkép: mi a Cartografia Tisza: Tiszabecs- Tokaj és Tokaj – Szeged Tisza-túra térképeit használjuk, 2003-ban adták ki, azóta bizonyára készült frissebb is.

Távolság meghatározás: A Tisza partján régen kilométertáblákat helyeztek el, mely a torkolattól mért távolságot jelezte. Ezek valójában elég ritkák, vagy a magas növényzet, parti fák miatt nehezen észrevehetők. Szóval: érzésre.

A Tisza vízjárása: két árvize van, a kora tavaszi és a kora nyári. A tavaszi a hóolvadásból, a nyári az esőkből származik. Az utóbbi szokott magasabb lenni A felső szakaszán nyár végére nagyon le tud apadni a víz, ilyenkor bukkannak elő híres tiszai homokpadok, ahol annyira szeretünk mi, vízitúrázók táborozni…

Tisza kenutúráink itt

1. szakasz: a Tisza felső szakasza kenutúrázó szemmel: Gergelyiugornya és Tokaj között

*fkm = folyamkilométer, mely nem a folyópart, hanem a sodorvonal (ahol a leggyorsabban folyik a víz) hosszúságát méri.

686 fkm jobb oldal Vásárosnamény - Gergelyugornya kemping. Ha nem az országhatárról, Tiszabecsről kezditek a vízitúrát, akkor ez lehet a kettes számú jelölt. A hosszú, széles homokos Tisza-part alkalmas megtanulni kenuzni, kajakozni, ezért szintén idális vízitúra kiindulópont. Népszerű strand a helybéliek körében.
669 fkm jobb oldalon Tiszaadony, komp. Nomád Tisza-túrás táborozóhely, kb. 12 sátor fér el egy füves területen, a komplejárónál kell fölmenni, és jobbra találod. Ugyanitt kisebb „tiszai” homokpad.

651 fkm Tiszamogyorós, Főnix kemping, és ugyanitt pontonhíd. A kemping két helyszínen is működött már, a pontondhoz vezető út jobb oldalán, a ha a Tiszának háttal állunk, illetve a pontonhíd felett kb. 150 méterrel. Az előbbi kissé elvadult, az utóbbi szép, rendezett, füves. Van tűzrakó, tüzifa, vizesblokk, nagy terület, a lábakon álló ház alatt padok. Kellemes hely. A part homokos, strandolós.
A pontonhíd alat legutóbb a középső nyíláson kellett átevezni, de egyszerűbb, ha követed az utasítást: piros-fehér-piros tábla, azt jelenti, áthaladni azon a nyíláson tilos.

643 fkm mostantól a jobb oldal Ukrajnához tartozik, kikötni nagyon szigorúan teljesen tilos.
641.3 fkm vasúti híd, közvetlenül előtte, fent a magasparton nagy, hepehupás kenutúrás táborhely, zajos lehet, ha elmegy egy vonat.
640 fkm bal oldalon Tiszaszentmárton (szép, rendezett falu), táborhely a falutól pár száz méterre. A part homokos, magas, fent szép nagy, füves, talán még egy pottyantós vécé is van.
Egyszer vészhelyzetben az iskola tornatermében aludtunk a túrázókkal, sokáig emlegették.
636 fkm bal oldalon az éles balkanyarban homokos part, homokpad, a Tisza alacsony (és talán közepes) vízállásánál nagyszerű táborhely. A homokpadok a tiszai kenutúrák klasszikus kempinghelyei (un. nomád vagy vadkemping), sokukat elmosták a 2000-es évek nagy tiszai árvizei.

628.8 fkm Záhonyi vasúti híd
627.8 fkm Záhonyi közúti híd, határállomás
625.5 fkm után a jobb part ismét Magyarország
623.5 fkm bal oldalon homokos part
616.9 fkm komp
616.5 fkm bal parton Tuzsér kemping és nomád vízitúrás táborozóhely. Homokos part, a magasparton a fák között hatalmas táborhely, az út másik oldalán található a kemping. A utóbbi óriási előnye, hogy vastagon föl van szórva homokkal, így nagy esőzéskor sincs sár, míg a nomád oldalon ilyenkor dagonyázni lehet. A felső szinte italmérés.

612 fkm balon hosszú homokpad, vízitúrás táborozóhely, mely csak a Tisza alacsony vízállása esetén van kinn.
612 fkm jobb oldalon, fenn a magasparton nagy, füves alvóhely, bár fürdőzni nem épp ideális.
612 fkm jobbon nagy, füves táborhely
606.5 fkm bal parton homokpad
597.5 fkm közúti híd, előtte a bal oldalon pár sátornyi táborhely
592.5 fkm jobb oldalon homokpad, illetve ha magasabb a víz, akkor följebb is lehet táborozni. Itt egyszer vízreszálláskor jött egy kb. 15 cm magas cunami – ki tudja honnan.
591 fkm balon Dombrád, kemping, óriási gondozott terület étteremmel, mulatóhellyel, ami lagzik kedvelt helyszíne. A Tisza-part itt kivételesen füves.
575 fkm bal oldalon lapos homokos part, csodás strand, röplabdapályával, büfével zuhanyzóval és vécével, igazán eszményi Tisza-túra táborozóhely.

668.5 fkm komp, bal oldalon Tiszabercel. Kikötni, táborozni már 669 fkm-től lehet a fák alatt végig hosszában a parton, még a komp utáni részen is. Amikor itt jártunk éppen megváltozóban voltak a dolgok, talán vizesblokk épült a partra. Ha mindenképpen fizetős kempingre vágytok, akkor indulás be a faluba, és jobb oldalon egy magánház nagyobbacska kertjében is lehet. Van vizesblokk, szaletli.
559 fkm balon Gávavencsellő, a valamikori bejárásunkkor itt egy hatalmas, tehénylepényekkel vastagon borított mező volt, azóta talán benőtte a fű és javult a helyzet.
558 fkm bal parton Balsa, komp és utána egy hatalmas mező, ideális vízitúra alvóhely. Kikötni nem olyan könnyű, mert a jobb kanyarban a bal oldalon gyorsan folyik a Tisza, a part pedig meredek, de nem magas, halászladikok sorakoznak egymás mellett.
554.5 fkm balon Szabolcs, nagy placc, büfé, a mólónál kell kiszállni. Elvileg kicsit följebb is kell lenni egy nagy mezőnek a holtág ölelésében, nyugalmat kedvelő vízitúrázók talán inkább azt fogják előnyben részesíteni.

551.5 fkm körül a bal parton Tímár közelében is volt valamikor egy nagy nyárfaerő, alatta romantikát kedvelő vízitúrázók hajthatják álomra fejüket. Talán még mindig megvan.
549.5 fkm bal, Tímár. Meredek lépcső tetején büfé vár
549.5 fkm köteles komp, fejre vigyázni
544 fkm Tokaj jobbról befolyik a Bodrog, majd rövidesen közúti híd. A Bodrog vize megzavarja a rendes áramlást, figyelmet igényel. Tourinform 47/352-259 Vízisport turistaház és kemping, kicsit zajos, mert a Tisza közúti hídja mellett van. Étterem, büfé van. Strand kemping a vasúti híd 100 m, néha hallani az elmenő vonatokat. Hétvégén bulikat rendeznek, ekkor a Tisza-túrázók választhatnak, hogy csatlakoznak, vagy a sátorból hallgatják… 2013-ban új vizesblokk és öltözők épültek, van éjjeliőr, parkolás ingyenes. Tüzifát ingyen adnak, előre szólni.

Tisza-túráink itt

2. szakasz: a Tisza felső szakasza vízitúrázó szemmel: Tokaj és Tiszafüred között

537.5 fkm bal oldalon homokos part, kellemes fürdő és pihenőhely. Táborozni meredek, fönn fér csak el néhány sátor. „Vízitúrázók álma”-típusú megálló.
524 fkm Tiszatardos Kemping, elég nagy, csendes, a parttól harminc méterre. Stég van, part magas, nem túl jó strandolni. Ugyanitt komp, áthaladni óvatosan.
522 fkm Tiszalöki Kemping és strand Tiszafüred után ideális táborhely tiszatúrázóknakA Tiszáról balra kell lefordulni, a cölöpöknél. Csak hidegvíz van, 4 zuhanyzó, büfé, 4 WC, tűzrakók, fa szokott lenni, de előtte szólni/kérni, vagy magunknak kell szedni. Homokos és füves foci és röplabda pálya. A part homokos, nagyon jól lehet strandolni.

518.3 fkm Tiszalöki vízierőmű 42/278-233 Zsilip: 42/278-137 előtte hívni a biztonság kedvéért, hogy lehet-e zsilipelni. A zsilipkamra a jobb oldalon helyezkedik el, máshol leevezni halálos kaland. Már jó előre a jobb oldalon érdemes haladni, együtt, csapatban. A zsiliptől 200 méterre megállni, és várni a torony tetején lévő lámpa zöld jelzésére. Ekkorra a zsilipkapu is kinyílik, és be lehet evezni. A vízitúra vezetője föl kell, hogy menjen a toronyba aláírni, majd amikor leeresztették a vizet, ki lehet evezni. Érdemes előre telefonálni, hogy működik-e a zsilip, mert ha nem, akkor szintén a Tisza jobb oldalán kell kiszedni a kenukat, cipelni kb. 150 métert, majd vízre szállni. Csak egy kézikocsi van, nagyobb csoportoknak ez minimum fél óra. 513 fkm jobb oldalon sziget, a Tisza jobb ágára beevezni tilos.
508.5 fkm Tiszadada ingyenes vízitúra táborhely, szép nagy fák alatt. A Tisza partja homokos, sátrazni meredek, strandolni jó. Táborozni kicsit feljebb jó, van 1-2 wc és zuhanyzó is, csak hideg vízzel. Kanalas István fent lakik a parton, ő takarít, WC kulcsot tőle lehet kérni.
Van egy büfé- bár- étteremkomplexum is, hétvégente rendezvény, zene, karaoke. A part alsó részében csodás belengő, majomhinta várja a majmokat…illetve van homokos röplabdapálya is.

501 fkm Tiszadobi pontonhíd. Sok-sok hídnyílással, itt enyhén felgyorsul a Tisza, áthaladni vízitúrázóknak csak a „sport” feliratú tábla alatt szabad, a piros-fehér-piros tábla azt jelenti: behajtani a tilos, ami az össze többi hídnyílás felett ott díszeleg. A pontonhidat drótkötelek tartják a parton és a Tisza medrében rögzítve, ezeket óvatosan kerülni. A „sport” hídnyílás kb. 6-7 méter széles, itt kell elférni, keresztbe fordulva egy négy személyes kenuval már elég bajos. A pontonokat nagy figyelemmel kerülni! Utána ki lehet kötni a bal oldalon (a régi kompot alulról közelítve, jobbról, hogy ne vigyen alá a „sodrás), a falu kb. 2 km.
(Tiszalúc – ez vízitúrás táborhely nem a Tisza, hanem a Tisza egyik holtágának partján található. Vízitábor/kemping: Síri István 30/2253036, foci, játszótér, strand, strandröpi, teke, 45 férőhelyes faház. Rossz időben is elég jól megközelíthető kocsival, szép, rendezett hely. A holtágtól 600 m az élő Tisza, a kenukat átszállítja kb. 2000 Ft.-ért. Kempingje vízparton, ha rögtön újra vízreszállunk a kenuátcipelés –cipeltetés után, akkor 10 km. Össze van kötve a Takta által a Sajóval, de nyáron kicsi a víz, akkor valószínűleg evezhetetlen.)

A Tisza Tiszadob és Tiszaújváros közötti szakasza a folyó legegyenesebb, mesterséges szakasza, csak 497 fkm körül felezi meg két magasfeszültségű távvezeték…
492.5 fkm a Sajó torkolata jobb oldalról, csak pisilésre alkalmas kikötőhely van, táborozni nincs elég hely.
489.5 fkm sziget, kötelező haladási irány a bal ágban.
487.5 fkm a 35-ös közút hídja.
485 fkm Tiszaújváros a kajak-kenusok stégénél ki lehet kötni, itt a feljáró is a termálhoz, strandhoz, kempinghez. Táborozni kb. 200 méterrel lejjebb érdemes, van stég, pecásoké, nagy füves hely a gát és a folyó között.
481 fkm távvezetékek (2)
480 fkm az M3-as hídja
466 fkm gátőrház, ki lehet kötni.
464 fkm Tiszakeszi a komp előtt 200 méterrel a jobb oldalon nagy fák alatt vízitúra táborhely. Pizzéria is van és pékség

455 fkm jobbon Ároktő
354 fkm balra Tiszacsege, Étterem, kemping és komp. Ha a vízitúra utolsó napját végig szeretnétek evezni (és Tiszafüredig mentek), akkor itt érdemes aludni. Szép, igényes, ideális kenutúrás táborhely.
446 fkm jobbon Tiszadorogma, büfé, WC és zuhany, a kulcsért be kell menni a hivatalbaVan egy kis, oldalt nyitott szalmatetős ház is, az alá is lehet sátrat tenni, valamint a komp alatt és felett (főként ott) rengeteg sátor elfér, felkapott vízitúrás táborhely, különösen mert a büféhez nagy „lagzis” sátor is tartozik, zenegéppel, amibe mindenki bőkezűen dobálja a pénzt. Szerencsére nincs túl közel a sátrakhoz. Ha a kenutúrát Tiszafüreden fejezitek be, és utolsó napon már csak fél távot szeretnétek evezni, akkor itt érdemes megaludni.

A Tisza másik (bal) oldalán izgalmas lehetőség, extra Tisza-túrás kalandok! Van egy tó ahová, ha nem túl alacsony a víz, be lehet evezni. Sok a madár és a tavi tündérrózsa is. Bejárat a kompnál.

440 és 435 fkm között elszórtan sok kis táborhely, néhány sátorral.
436.5 fkm jobb oldalon nyílik a Tisza-tó 9-es számú un. öblítőcsatornája, ahol át lehet evezni Poroszlóra
433 fkm bal oldalon táborhely, attól függ, hogy le van-e kaszálva. Elég nagy.
432 fkm bal oldalon nyílik a Tisza 10-es számú öblítőcsatornája (felismerhető egy kis homokos horgászhelyről is, a szegleten), erre kell menni Tiszafüred felé Tourinform: 59/-511-123 felé. Egyenesen evezz végig a csatornán, amikor enyhén jobbra kanyarodik, akkor kövesd (és ne menj be balra), át a vasúti és a 33-as út közúti hídja alatt, majd ki a holtágra. Elhaladsz a Hotel Balneum mellett, továbbra is egyenesen, illetve enyhén balra (hogy ne menj neki a szembe lévő szigetnek). A szabadstrand a bal oldalon van, a csatorna végétől 6-800 méterre. Kempingek mindenfelé, pl. Családi, Horgász, Albatrosz.

Tisza-túráink itt

3. szakasz: a Tisza felső szakasza kenutúrázó szemmel: Tiszafüred és Szolnok között

431 fkm jobbra kis vízi ösvény nyílik
430.5 fkm a 33-as főút hídja és vasúti híd is. A jobb oldalon étterem.
430 fkm jobb oldalon nyílik az átjáró, amin kajakkal, kenuval át lehet evezni Poroszlóra.
430 fkm a Tisza bal partján kisebb homokos part, a 2. bejárat Tiszafüred felé.
426 fkm Tiszaörvény Kormorán (yacht)kikötő és kemping, balra kanyarodva a part mentén vissza lehet evezni egy újabb, 3. útvonalon Tiszafüredre.
424.3 fkm VI-os számú öblítőcsatorna bejárata
419 fkm Aranyosi-sziget, ha a Tisza jobb ágában kenuzol tovább, akkor rövidesen eléred az V-os számű öblítőcsatorna bejáratát.
414 fkm Tiszaderzs Tiszavirág kikötő és horgásztanya
409.5 fkm jobbra nyílik a IV-es számű öblítőcsatorna, mely Abádszalókra vezet
409 fkm jobbra a Dinnyésháti-kikötő

404 fkm Kisköre a Tisza-tó legdélebbi, lefelé az utolsó települése. A Saturnus kemping és vendégházak a Jászsági-főcsatorna (jobb oldal) és a Tisza szegletében található. Van szabadvizű strand (és kemping) vízicsúszdával, lehet banánozni, motorcsónakot és jetski-t bérelni, és a többi.
Aki tovább szeretne kenuzni lefelé a Tiszán Szolnok és tovább Szeged felé, annak át kell haladnia a kiskörei zsilipen. A strandot, kempinget elhagyva evezz tovább a Tisza medrében, a vízlépcső már messziről látszik, a Jászsági-főcsatorn után 3-400 méterrel egy, a Tiszával párhuzamos betonperem kezdődik, jóval közelebb a bal parthoz, ezt már balról kell kerülni. Kenuk, kajakok, vízitúrázók és motorcsónakosok számára egyaránt a bal folyó oldalán található zsilip jelenti az egyetlen lehetőséget, ahol nem kell kiemelni a hajókat. A vízlépcső veszélyes hely, a nem kijelölt helyen áthaladni tilos és halálos kaland lehet, kenutúrázók, legyetek óvatosak. Zsilipelés előtt érdemes tájékozódni, és esetlegesen bejelenteni a szándékot 36/358-011

402.5 fkm közúti és vasúti híd
395 fkm bal oldal Tiszabura, hatalmas, füves vízitúrás táborhely a fák között. A part magas. stég és lépcső van a vízhez.
387.5 fkm éles bal kanyar. A Tisza bal oldalán mindössze néhány sátor számára van táborhely. A jobb, magas parton meglehetősen nagy, füves táborhely, szinte a Tiszatúrázóknak tették ide.

384 fkm Tiszasüly a jobb oldalon. A Tisza partja itt magas, meredek, bár a vízben helyenként lépcső segít a kikászálódásban. A vízmű területén (közel a folyóhoz) lehet ingyenesen sátrazni, valószínűleg a vízitúrázók kedvéért találták ki. WC és zuhanyzó nincsen, de szemben, a piactéren van a műveléődési ház, oda lehet bemenni, előzetes egyeztetés után.
380 fkm bal oldal, Tiszaroff, autós komp. A komp közelében vízitúrázüknak lehet ingyenesen táborozni, van egy mobilvécé is, előtte érdemes szólni (az önkormányzaton), hogy kulcs is legyen. Valamivel a komp felett, a gáton belül, a hullámtérben is van egy terület, ahol lehet sátrazni, bár árnyék az kevés. Van egy pizzéria/étterem is. Állítólag szombatonként diszkó van, a parton.

373 fkm Kőtelek, csodás rét, ideális vízitúrás táborozóhely közvetlenül a falu után, a focipálya közelében. Csendes, nagy fákkal árnyas. A Tisza-part itt meredek, magas, strandolni nem igazán lehet, de így is nagyon szerethető.
369 fkm Tiszabő a vízmércénél, magas lépcsős parton kell felmenni, a táborhely hosszan elnyúlik a Tisza partján, a gát és a folyó között.
364 fkm Nagykörű jobb oldalon, klasszikus kenutúrás alvóhely, nagy területen, homokos stranddal. A part itt meglehetősen jó, van büfé és kemping is. A közelben van a Nagybogács vendéglő. A településen Tourinform és pékség.

362.5 fkm jobb oldalon majomhinta, belengő.
358 fkm a viszonylag éles jobb kanyar jobb oldalán erős ellenáram, inkább tarts balra.
354.3 fkm Dobapuszta elnevezésű, párházas peca- és nyaralóövezet a jobb oldalon. Lent a parton magas, nem túlságosan nagy alapterületű homokpad. Nagyon kellemes hely, a Tisza csábítóan hívogat, az örvények gyerekek számára veszélyesek lehetnek. Eszményi hely, érdemes akár egy egész napot átlustálkodni, ilyenekért indul az ember vízitúrázni.
347 fkm Tiszapüspöki Tisza-part, homokos kenutúrás táborhely és strand, ingyenes. Hétvégente a helyiek körében is népszerű.
336 fkm Szolnok a jobb parton, kenukkal több helyen is ki lehet kötni. Először a jobb oldalon még a közúti híd előtt, majd a híd után is. Jobbról híd előtt közvetlenül a Zagyva folyik bele a Tiszába.

Idén még nincs vízitúránk a Tiszán, kérj egyedi ajánlatot barátaid részére, osztálykirándulni, vagy csapatot építeni.

Kapcsolat


Evezz Velem Egyesület

Gárdonyi Zsolt, elnök
Tel.: +36 30 600 9782
E-mail:
Székhely: 1119 Budapest, Halmi utca 6/B.

On-line jelentkezés itt

Részvételi Feltételek

Alapszabály

LAPÁTRA FEL!

Vízitúra szervezés

Bemutatkozás
Túravezetők
Vízitúra vezető képzés
Vízitúrák
Tudnivalók
Minőség
Mekong
Képek
Ajánlások

Vízitúrák

Visegrád kenutúra

Dunasziget kenutúra

Tiszafüred kenutúra

Vízitúra Öreg-Túr

Vízitúra Mosoni-Duna
Vízitúra Szigetköz
Kenutúra Rába
Vízitúra Csallóközi (Kis)-Duna
Vízitúra Tisza-tó
Vízitúra Velencei-tó
Háros-sziget vízitúra
Sarud kenutúra

Vízitúra folyók

Vízitúra Szentendrei-Duna
Vízitúra Ráckevei (Soroksári)-Duna
Vízitúra Ipoly
Vízitúra Tisza
Vízitúra Bodrog
Vízitúra Garam
Kenutúra Dunakanyar
Vízitúra Budapest Duna
Kenutúra Bodrog-ártér
Tokaj kenutúra
Ráckeve kenutúra

Vízitúra információk

Vízitúra szállás
Vízitúra utazás
Vízitúra elemózsia
Vízitúra felszerelés
Egy átlagos vízitúra menete
Vízitúra képek
Vízitúra video
Osztálykirándulás