in English

Bemutatkozás - Kik Vagyunk Mi? Miért Velem Evezz?

Az Evezz Velem Egyesület túravezetőit összeköti a mozgás, a természet és az emberek szeretete. Vízitúráink azért kiemelkedőek, mert nem csak technikailag, szakmailag vagyunk profik, hanem mert a résztvevők azt kapják az ittlétük folyamán, amire az embernek a legnagyobb szüksége van: figyelmet. Aki velünk jön, biztonságban van.

Célunk a tudatos folyóvédelem megismertetése, közösségépítés és alternatív országjárás.
Túravezetőink 1992 óta járják hobbi szinten a folyókat, az első baráti Evezzvelemes vízitúra 2003 nyarán került lebonyolításra. Egyesületként 2009 óta működünk.

Arra hívattunk el, hogy kinyissuk az emberek szívét a vízitúra élményére, és azon keresztül a természetes mederben élő folyók szeretetére. A hangsúlyt nem a fizikai teljesítményre, hanem a gondtalan együttlétre, vidámságra, pihenésre, mindenféle játékra és színes kalandokra helyezzük.

Tapasztalatunk a Tiszától a Mekongon és a Gangeszen át, egészen Új-Zélandig ível

Ki vezet? Ki dönt?
Vízitúráink nem hagyományos értelemben vett szolgáltatás. Szolgáltatói, kvázi-szolgálói, nem vezetői szerepben nem lehetséges felelős döntéseket hozni és végrehajtani. Vezetőként tekintünk magunkra, ebben a szerepben működünk mindvégig. Vízitúra vezetők vagyunk, akik olyan helyekre és módon kalauzolják utasaikat, ahol mi otthon vagyunk, felkérőink pedig a vendégeink.

Bármit szabad?
Kenuzás előtt és közben alkoholt fogyasztani a Hajózási Szabályzatban foglaltak szerint tilos, ezzel összhangban az Egyesület programjainak Részvételi Feltételei is ugyanezt írják elő. Így italozni csak a nap végén lehet, de mi az esetenkénti egy sörnél meg szoktunk állni (osztálykirándulásokon nullánál), és ha a te vagy a csapatod éjszakába nyúlóan szeretnétek tivornyázni, akkor nem mi vagyunk a ti emberetek, válasszatok mást.

Vízitúrázás = vízi természetjárás. Ezért vízen nem szoktunk dohányozni; sem vízen, sem pedig a parton nem hallgatunk zenét. Viszont elő tudunk állítani zenét! Énekszóval, gitárral, kenuban vagy a tűz körül, magunknak, önállóan. Többet ad.

Mindenkinek?
Nálunk betöltött 6 éves kortól ülhetsz kenuba.

Szervezünk vízitúrás osztálykirándulásokat, családi vízitúrákat, csapatépítő vízitúrákat, nemzetközi túrákat – kempingekbe, szálláshelyekre és nomádba egyaránt, vízi vándortáborokat, csillagtúrákat, mindent, ami vízre vágyó ember szeme-szájának ingere lehet.

Kenutúráinkon kérésre minden részfolyamatot intézünk. Ha kell buszt bérlünk, kenut szállítunk, vonatjegyért megyünk, pakolunk, vásárolunk, visszük a csomagodat, főzünk – persze, ha van kedved, mindenben segíthetsz.

Eszközállományunkat folyamatosan javítjuk és cseréljük, valamint ezt partnereinktől is elvárjuk. Vízitúráink során a biztonságra és az élményre helyezzük a fő hangsúlyt.

Mik a vízitúrázás legfontosabb értékei?

Minőségi Standardjaink

Vízitúrák és Kapcsolat

Gárdonyi Zsolt

Evezz Velem Egyesület

Gárdonyi Zsolt, elnök
Tel.: +36 30 600 9782
E-mail:
Székhely: 1119 Budapest, Halmi utca 6/B.

On-line jelentkezés itt

Részvételi Feltételek

Alapszabály

LAPÁTRA FEL!

Vízitúra szervezés

Bemutatkozás
Túravezetők
Vízitúra vezető képzés
Vízitúrák
Tudnivalók
Minőség
Mekong
Képek
Ajánlások

Vízitúrák

Visegrád kenutúra

Dunasziget kenutúra

Tiszafüred kenutúra

Vízitúra Öreg-Túr

Vízitúra Mosoni-Duna
Vízitúra Szigetköz
Kenutúra Rába
Vízitúra Csallóközi (Kis)-Duna
Vízitúra Tisza-tó
Vízitúra Velencei-tó
Háros-sziget vízitúra
Sarud kenutúra

Vízitúra folyók

Vízitúra Szentendrei-Duna
Vízitúra Ráckevei (Soroksári)-Duna
Vízitúra Ipoly
Vízitúra Tisza
Vízitúra Bodrog
Vízitúra Garam
Kenutúra Dunakanyar
Vízitúra Budapest Duna
Kenutúra Bodrog-ártér
Tokaj kenutúra
Ráckeve kenutúra

Vízitúra információk

Vízitúra szállás
Vízitúra utazás
Vízitúra elemózsia
Vízitúra felszerelés
Egy átlagos vízitúra menete
Vízitúra képek
Vízitúra video
Osztálykirándulás