in English

Bemutatkozás - Kik Vagyunk Mi? Miért Velem Evezz?

Az Evezz Velem Egyesület túravezetőit összeköti a mozgás, a természet és az emberek szeretete. Vízitúráink azért kiemelkedőek, mert nem csak technikailag, szakmailag vagyunk profik, hanem mert a résztvevők azt kapják az ittlétük folyamán, amire az embernek a legnagyobb szüksége van: figyelmet. Aki velünk jön, biztonságban van.

Számunkra a vízitúrázás hivatás és életforma, melyet azért űzünk, mert úgy érezzük, hogy ezáltal hozzájárulhatunk a világ szebbé és jobbá tételéhez, és a magyar vizek szépségének bemutatásához. Célunk a tudatos folyóvédelem megismertetése, közösségépítés és alternatív országjárás.
Túravezetőink 1992 óta járják hobbi szinten a folyókat, az első baráti Evezzvelemes vízitúra 2003 nyarán került lebonyolításra. Egyesületként 2009 óta működünk. Túravezetőink

Arra hívattunk el, hogy kinyissuk az emberek szívét a vízitúra élményére, és azon keresztül a természetes mederben élő folyók szeretetére. A hangsúlyt nem a fizikai teljesítményre, hanem a gondtalan együttlétre, vidámságra, pihenésre, mindenféle játékra és színes kalandokra helyezzük.

Miért Velem, vagy még inkább: Velünk Evezz???

Azért, mert tudjuk, hogyan kell úgy figyelni egy emberre, hogy közben szabadnak érezhesse magát. Nem kontrollálni, csak látni. Nem rászólni, legfeljebb kérdezni. Úgy meghallgatni, hogy nem akarjuk ráerőltetni a véleményünket. Csak meghallgatni.
Az igazi ismeret emberismeret - mi ezen a folyón evezünk. Úgy, hogy közben nem akarunk senkit megváltoztatni.

Tapasztalatunk a Tiszától a Mekongon és a Gangeszen át, egészen Új-Zélandig ível

Szeretünk beszélgetni, játszani, látni a csodálkozást a "kezdők" szemében, hogy milyen sokszínű és érdekes a vízitúrázás világa. Megmutatni, amit még nem ismernek, vagy csak egyszerűen lazulni egy jót.

Mindenkinek?

Nálunk betöltött 6 éves kortól ülhetsz kenuba. Szervezünk vízitúrás osztálykirándulásokat, családi vízitúrákat, csapatépítő vízitúrákat, nemzetközi túrákat – kempingekbe, szálláshelyekre és nomádba egyaránt, vízi vándortáborokat, csillagtúrákat, mindent, ami vízre vágyó ember szeme-szájának ingere lehet.

Vízitúráink nem hagyományos értelemben vett szolgáltatás. Szolgáltatói, kvázi-szolgálói, nem vezetői szerepben nem lehetséges felelős döntéseket hozni és végrehajtani. Vezetőként tekintünk magunkra, ebben a szerepben működünk mindvégig. Vízitúra vezetők vagyunk, akik olyan helyekre és módon kalauzolják utasaikat, ahol mi otthon vagyunk, felkérőink pedig a vendégeink.

Vízre indulás előtt és kenuzás közben alkoholt fogyasztani a Hajózási Szabályzatban foglaltak szerint tilos, ezzel összhangban az Egyesület programjainak Részvételi Feltételei is ugyanezt írják elő. Így italozni csak a nap végén lehet.

Kenutúráinkon minden részfolyamatot mi intézünk. Ha kell buszt bérlünk, kenut szállítunk, vonatjegyért megyünk, pakolunk, vásárolunk, visszük a csomagodat, főzünk – persze, ha van kedved, segíthetsz. A Velünk Evezők felhőtlen pihenése és szórakozása céljából az ár minden költséget magába foglal, ami az Út során felmerülhet.

Eszközállományunkat folyamatosan javítjuk és cseréljük, valamint ezt partnereinktől is elvárjuk. Vízitúráink során a biztonságra és az élményre helyezzük a fő hangsúlyt.

Mik a vízitúrázás legfontosabb értékei?

Minőségi Standardjaink

Vízitúrák és Kapcsolat

Gárdonyi Zsolt

Evezz Velem Egyesület

Gárdonyi Zsolt, elnök
Székhely: 1119 Budapest, Halmi utca 6/B.
Tel.: +36 30 600 9782
E-mail:
Fax: +36 1 788 1297

On-line jelentkezés itt

Részvételi Feltételek

Alapszabály

LAPÁTRA FEL!

Vízitúra szervezés

Bemutatkozás
Túravezetők
Vízitúrák
Tudnivalók
Minőség
Mekong
Képek
Ajánlások

Vízitúrák

Vízitúra Mosoni-Duna
Vízitúra Tisza
Vízitúra Szigetköz
Kenutúra Rába
Vízitúra Csallóközi (Kis)-Duna
Vízitúra Tisza-tó
Vízitúra Velencei-tó

Vízitúra folyók

Vízitúra Szentendrei-Duna
Vízitúra Ráckevei (Soroksári)-Duna
Vízitúra Ipoly
Vízitúra Bodrog
Vízitúra Garam
Kenutúra Dunakanyar
Vízitúra Budapest Duna
Kenutúra Bodrog-ártér

Vízitúra információk

Vízitúra szállás
Vízitúra utazás
Vízitúra elemózsia
Vízitúra felszerelés
Egy átlagos vízitúra menete
Vízitúra képek
Vízitúra video
Osztálykirándulás